Založ si blog

Zabudnite na amnestie

VÝŇATOK Z FACEBOOKOVEJ DISKUSIE medzi Milanom Žitným a Vlkom Samotárom:
(Sloboda? Ano, ale v garazi ako bezdomovec!)

Milan Zitny: Zabudnite už na amnestie, ich zrušenie už nemôže obnoviť proces.

Vlk Samotár Milan, nejde mi o proces, ide o zverejnenie faktov, proces už nič nezmení, spravodlivosť by nastala aj vtedy, ak by sa zverejnilo to, čo sa stalo, kto to celé spáchal ideovo aj prakticky. Vieme to asi všetci, ale nikdy to nebolo povedané verejne a nahlas.

Vlk Samotár P.S. Myslím si, že by to mohol byť akýsi reštart Slovenska.

Milan Zitny Fakty zverejnené boli, obžaloba tiež, aj s menami, niekde možno ešte visí na internete, kto chcel, ju má.

Vlk Samotár To je tá chyba, Ty vieš, ja viem – vďaka tomu čím a ako sa živíme, aj, ale čo vedia ľudia na dedinách? Iba to že Kotleba je spravodlivý a všetci ostatní sú svine.

Vlk Samotár čom myslíš, prečo kedysi pranierovali bosorky verejne?:-)))

Milan Zitny A žiadny reštart to nespôsobí, dnes je vyše dvadsať rokov odvtedy, to je jedna celá generácia, ktorá sa tým už nezaoberá, príležitosť už ušla a nikdy sa nevráti. Bodka. Choď si prečítať Šáteka, ten Ti to vysvetlí aj právne.

Vlk Samotár ja nemám nič proti Šátekovi, ale proti tej generácii, ktorá sa zrejme už ničím nezaoberá. Generácia s vypláchnutými hlavami vďaka komerčným médiám, generácia ľahkých riešení a najmä osobného pokoja.

Milan Zitny Tak si môžeš vybrať – túto nedokonalú dobu, alebo dokonale totalitnú, poznám obe, vybrať si preto viem. Tu rozhodujú ešte stále voliči, a ešte stále rozhodujú v prospech demokratického systému, a nie totalitného.

Vlk Samotár Toto nás odsúdi iba na prečkanie do smrti, prečkať amnestie, prečkať Mečiara, prečkať Fica… život by nemal byť iba o prečkávaní

Vlk Samotár Aj ja poznám obe, ale poviem Ti, terajší stav mi čoraz viac spôsobuje pocity deja vu.

Milan Zitny Niekto pestuje kaktusy, iný nadáva v krčme. Čo je pre psychiku lepšie?

Vlk Samotár neberem to ako vec psychiky. Je to jedna z mojich prirodzenych ludskych potrieb. Zit slusne v slusnej spolocnosti pri rovnosti sancií vsetkym.

Vlk Samotár Vies Milan, o toto mi ide, ten meciarizmus je tu stale pritomny, niekde otvorene, inde skryto, obcas sa schova za danka, obcas za Fica, niekedy dokonca aj za tych, o ktorych by si si to ani len netrufal tusit.., ale tu je a spolocnost funguje na jeho principe. Sloboda? Ano, ale v garazi ako bezdomovec!

Milan Zitny No teraz si to popisal plasticky, tento fenomem janosikovskeho banditu, ktory je nad zakonom, je tu stale, ale to nie je vina tych politikov, lebo presne takych chcu volici, lebo sa im podobaju a tak si ich uz stvrstorocie aj nemylne vzdy vyberaju.

Vlk Samotár To je však ešte desivejšie pripustiť si to, ako dúfať, že výmenou politickej garnitúry tu nastane nejaká politická zmena.

Milan Zitny Lebo keby ich ludia nechceli, povedali by si, jej, smradi akisi, taki nam tu uz nebudu vladnut, ale nie, oni si ich neomylne vyberu zas. Ano, je to desive, nemotivujuce, ale je to tak, obyvatelstvo nevymenis 🙂

Vlk Samotár Moj pripad je tak trosku ukážkou, že sme v štáte, kde ich musíme chcieť. Zober si percento voličov a preveď ho na masu ľudí a porvnaj s číslom zamestnancov v štátnej správe, v dozorných radách, v orgánoch najrôznejšíchj spoločností a máš plus mínus údaj rovná sa. Vláda – zjednodušene, ale presnejšie MOC si živí voličstvo aby vydržalo od volieb po volby a volilo ju.

Vlk Samotár Aj svine v chlieve sa maju fajn, dostavaju zrat, aj denne u „dobreho gazdu“ a slastne chrochtaju nad valovom, ale len do zabijacky

Milan Zitny Ale aby som neublizoval iba prostemu ludu, pre mna bol od uplneho zaciatku este daleko pred volbami 2010 velkou nebezpecnou skodnou Sulik, a za to mi umyli hlavu slovenski tzv. pravicovi vzdelanci – intelektuali (si myslia oni), a ja som trval na svojom, ze ide o nebezpecny destrukcny element. takze tu je to v hlavach zasvinene krizom krazom, a preto z toho nebude nikdy vychodisko.

Vlk Samotár A si myslis, ze neviem z coho povstali „novi bojovnici“ sulikovci, aj ich byvali skokari? Vsetko oddani szmaci kedysi, mladez, drzitelka kapitalistickeho rana.

Vlk Samotár Milan Ty a ja si predsa naozaj pamatame aj mena aj ludi z pred roku 89, aj ich aktivity… a to deja vu v ich podobe tu mame naozaj denne. Mne nejde len o Meciara. Dokonca, mal som s nim vela rozhovorov a niekedy mam pocit, ze aj Meciar je obet maciarizmu na SK

Vlk Samotár Tym ho neospravedlnujem, iba hovorim, ze Meciar je jednou z obeti meciarizmu ani ho tym nelutujem.

Milan Zitny On nie je obetou, ale produktom a zaroven perpeetum mobile, v ktorom sa mnozi ten virus mentality a siri sa dalej aj bez pricinenia hackerov 🙂

Vlk Samotár Videl som ako ho pozierali vlastni, nieco ako kanibalizmus

Milan Zitny Inymi slovami, ten, kto vliekol krajinu do marazmu v 90.rokoch, sa nemusel volat Meciar, ale hocijako inak, ale mentalitu by mal velmi podobnu, v zakladnych crtach totoznu. A zil by dalej vo svojich klonoch, ako Meciar zije vo Ficovi, Luptak v Kollarovi a Matovicovi, Slota v Dankovi, Matovicovi atd. To je neustala reinkarnacia toho isteho (ne)kulturneho, mentalne politickeho typu.

Vlk Samotár Dost zas na niekolkodnovu depresiu, kym zas nepride stupidny zachvat nadeje. Idem ja von so psikom, Aspon sa potesime z hovan, ktore zas objavime. Maj sa dik za pokec.

Milan Zitny Ahoj, mas recht, lepsie ist na luft nez si hryzt prsty 🙂

Ján Papuga Desím sa tohto Vášho dialógu, lebo presne pomenúva to, čo sa tu deje. Obaja máte pravdu… Len aj to, čo je teraz, je isto druh totality, aj keď nie tej, čo bola.

Vlk Samotár Je jano. Je to sofistikovanejsie farebnejsie rafinovanejsie a moznoze sa zda aj demokratickejsie ale je to totalita.
——————————————————–

13. novembra 2016, Facebook

Zatiaľ. ..

27.01.2020

Voly, či?

26.01.2020

Rovnováha pohlaví

25.01.2020

Aby si urobil ženu šťastnou, stačí byť: 1) Priateľom 2) Druhom 3) Milencom 4) Bratom 5) Otcom 6) Učiteľom 7) Vychovávateľom 8) Kuchárom 9) Elektrikárom 10) Vodoinštalatérom 11) Mechanikom 12) Izbovým dizajnérom 13) Style-istom 14) Sexuológom 15) Gynekológom 16) Endokrinológom 17) Psychológom 18) Psychiatrom 19) Terapeutom 20) Výkonným 21) Organizovaný 22) Dobrý otec 23) [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.