Založ si blog

Úsmev na tankodrome

Moja priateľka denne cestuje do práce ráno do Bratislavy a večer späť. Nezávidím jej to, najmä keď sa autobus pred naším hlavným mestom dostane do zápchy, vtedy sa z inak takmer hodinovej záležitosti stane aj niekoľkohodinová. Veľa sa sľubuje od vybudovania štvormiliardového projektu cestného obchvatu. Sú však aj také názory, že tento obchvat nič nevyrieši a zápchy sa budú vytvárať aj naďalej.

O kvalite ciest v Bratislave radšej pomlčím, pretože napríklad vozovka zo Zlatých pieskov smerom k Bajkalskej bola v takom katastrofálnom stave, že sa v autobuse nedala napísať ani esemeska do mobilu, tak vozidlo podskakovalo na výmoľoch a dierach. Istá cesta v Bernolákove pri Bratislave tiež vykazuje kvalitu, že sa na nej cestujúci cítia akoby bolo niekoľko rokov po druhej svetovej vojne. Hotový tankodrom. A geniálny semafor pred Metrom v Ivanke pri Dunaji tiež vytvára neskutočné kolóny, ktoré by sa možno dali vyriešiť vybudovaním jednoduchého kruhového objazdu.

Aj toto všetko vplýva aj na nálady cestujúcich v ranných špičkách, alebo pri návrate domov. Túto skutočnosť potvrdzuje aj poznámka šoféra autobusu, ktorý nedávno povedal mojej priateľke:

 

– „Pani, musím vám povedať, že dnes ste prvý človek, ktorého vidím usmievať sa“.

 

Kde a ako to vlastne žijeme? Píše sa rok 2016…

 

… a úsmev je v tejto dobe potrebný a dôležitejší, než si myslíme.

 

© anton a. pižurný

 

Zatiaľ. ..

27.01.2020

Voly, či?

26.01.2020

Rovnováha pohlaví

25.01.2020

Aby si urobil ženu šťastnou, stačí byť: 1) Priateľom 2) Druhom 3) Milencom 4) Bratom 5) Otcom 6) Učiteľom 7) Vychovávateľom 8) Kuchárom 9) Elektrikárom 10) Vodoinštalatérom 11) Mechanikom 12) Izbovým dizajnérom 13) Style-istom 14) Sexuológom 15) Gynekológom 16) Endokrinológom 17) Psychológom 18) Psychiatrom 19) Terapeutom 20) Výkonným 21) Organizovaný 22) Dobrý otec 23) [...]

bielorusko, cvičenia

Minsk bol napadnutý, odrazili sme útok z Litvy, vyhlásilo Bielorusko. Absolútny nezmysel, hlási Vilnius

25.04.2024 15:58

Takéto vyhlásenia je možné pokladať za neustálu nepriateľskú provokáciu a informačný útok proti nám, ktoré nemajú nič spoločné s realitou, tvrdí Litva.

Susko

Ministerstvo nežiadalo Najvyšší súd o konkrétne spisy, iba záznamy o prerozdeľovaní, tvrdí Susko

25.04.2024 15:05

Šéf rezortu Boris Susko nerozumie, prečo by ministerstvo nemalo na kontrolu procesu nárok.

kočner, kuciak

Pojednávanie v kauzách Donovaly a Báč zrušili, obžalovaným je aj Kočner

25.04.2024 14:27

Kauzy sa týkajú páchania ekonomickej trestnej činnosti.

Radek Sikorski

Chceme byť jednou z krajín, ktoré určujú smerovanie EÚ, znie z Poľska. Sikorski poslal ostré slová Moskve

25.04.2024 14:27

Poľské ministerstvo zahraničných vecí uviedlo, že Sikorského vízia je úzko prepojená s víziou francúzskeho prezidenta Emmanuela Macrona.