Založ si blog

Choďme radšej voliť, aby sme sa raz za seba nemuseli hanbiť

Ani jeden z kandidátov na primátora či poslanca, nie je o nič múdrejší ani hlúpejší, ako všetci, ktorí to zasvätene analyzujeme a komentujeme. Trúfam si dokonca tvrdiť aj to, že možno nie všetky výsledky odhadov prieskumných agentúr sú zmanipulované.

Nikto vám nemôže dať viac, ako vám ja môžem sľúbiť“ – toto heslo by mohlo byť v portfóliu každého kandidáta. Ako je známe, politici na svoje sľuby veľmi rýchlo zabúdajú a o občana sa najviac zaujímajú vtedy, keď je tesne pred voľbami.

Účeloví kandidáti“ síce vedia, že nebudú zvolení a jednou ich motiváciou je snaha o zviditeľnenie vlastnej osoby a druhou vyťaženie z „podpory druhého kandidáta“.

Slabší záujem voličov naznačuje, že občania si buď neuvedomujú dostatočne, že práve tieto inštitúcie majú v kompetencii priame riadenie ich každodenných potrieb za slušné odmeny nielen v podobe platov, ale aj v dohadzovaní rôznych kšeftov a kšeftíkov, preto by voliči mali sledovať prácu svojich kandidátov aj v čase po ich zvolení.

Slobodného nazývajú povaľačom, na múdreho pľujú síru, aktívneho nazývajú vyrývačom a bohorúhač má vraj vieru – to je bežný postup v predvolebnom boji, ktorého rituálne tančeky sú už pomaly všetky dobre známe, napriek tomu znova a znova zafungujú.

Už v roku 1870 napísal náš Andrej Kmeť: „Nemôžeme sa vyhovárať, že sú zlé časy. Časy budú ešte horšie, no časy si musíme hľadieť sami obracať.“

Najhoršie na tom všetkom je to, že túto pomútenú dobu raz budeme možno nazývať starými dobrými časmi.

Na rozdiel od olympionikov, vo voľbách je dôležité zúčastniť sa a vyhrať.
Preto choďme radšej voliť, aby sme sa raz za seba nemuseli hanbiť.

 

.:.

(ap)

Zatiaľ. ..

27.01.2020

Voly, či?

26.01.2020

Rovnováha pohlaví

25.01.2020

Aby si urobil ženu šťastnou, stačí byť: 1) Priateľom 2) Druhom 3) Milencom 4) Bratom 5) Otcom 6) Učiteľom 7) Vychovávateľom 8) Kuchárom 9) Elektrikárom 10) Vodoinštalatérom 11) Mechanikom 12) Izbovým dizajnérom 13) Style-istom 14) Sexuológom 15) Gynekológom 16) Endokrinológom 17) Psychológom 18) Psychiatrom 19) Terapeutom 20) Výkonným 21) Organizovaný 22) Dobrý otec 23) [...]

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?

Praha, masová streľba, Česko

Strelec z pražskej univerzity netrpel duševnou poruchou, motív úrady oznámia čoskoro

25.04.2024 18:21

V hlavnej budove Filozofickej fakulty UK v Prahe 21. decembra 2023 jej študent zastrelil 13 ľudí a jedna osoba neskôr zomrela v nemocnici.

polícia oživovanie

VIDEO: Išlo o sekundy. Petržalskí policajti nezaváhali, zachránili život mužovi

25.04.2024 18:00

Policajti sa pristavili pri dopravnej nehode, keď si zrazu všimli na zemi muža v bezvedomí.