Penisy zmizli

12. januára 2017, Anton Pižurný, Nezaradené

 

Už v minulých storočiach boli ženy, ktorým nestačil jeden milenec. Ich aktivity dokumentuje aj história, bohatá na túto bohumilú činnosť. Traduje sa, že nezvyčajný náhrobok v tvare stromu, so siedmimi pahýľmi ako konáre, dal v 19. storočí postaviť v Prešove istý manžel svojej manželke, aby sa jej po smrti pomstil za to, že mu nasadila parohy. Pomník vyzeral ako strom, pričom výčnelky mali symbolizovať penisy milencov. Na jednotlivých častiach boli napísané mená. Dva patria Gustávom, ďalšie dva Belom, jeden je Lajošov a jeden nesie meno Bert. Siedmy, najmenší výčnelok, je bezmenný.

Asi sa to zlodeji kovov postarali o zničenie historického pomníka, z ktorého polámali výčnelky. Polícia začala v danej veci trestné stíhanie pre prečin Hanobenie miesta posledného odpočinku, ktoré ale bolo medzičasom prerušené, lebo sa nezistili skutočnosti oprávňujúce vykonať trestné stíhanie proti určitej osobe,povedal prešovský policajný hovorca.

Nevie sa presne či penisy oblámali moralisti, alebo „zberači kovov“, je však jasné, že nevera sa nie vždy vyplatí ani po smrti.

presov-pipiky