Laktózový fantóm

27. júna 2017, Anton Pižurný, Nezaradené

V centre nášho hlavného mesta vrazil do nemenovanej prevádzky rýchleho občerstvenia skoro dvojmetrový černoch a dožadoval sa rozhovoru s vedúcim.

Keď za ním prišla vedúca smeny, černoch na ňu vychrlil kopu sťažností, že bol u nich so svojim deťmi, ktoré majú intoleranciu laktózy a teraz sú v nemocnici. Požadoval odškodnenie. Keďže vedúca nevedela až tak dobre po anglicky, nerozumela všetko, zbytočne mu predkladala ich zoznam zloženia potravín ktoré predávajú, černoch bol neústupný. Nakoniec to teda vyriešili tak, že mu vyplatila dvadsať euro a černoch odišiel.

Onedlho na to volala vedúca do ich ďalšej prevádzky. Zhodou okolností sa dozvedela, že milý černoch bol aj u nich a odtiaľ odišiel s 30 eurami. Neskôr sa ku nim pridala aj ďalšia ich známa z inej prevádzky rýchleho občerstvenia, že dvojmetrový černoch bol s rovnakým problémom aj u nich.

Intolerancia laktózy ako aj alergia na bielkovinu kravského mlieka patrí do skupiny tzv. nežiadúcich potravinových reakcií. Majú však rôzne príčiny, a je potrebné ich dôsledne rozlišovať.

Rovnako treba asi aj rozlišovať vynachádzavosť niektorých ľudí, ktorí zneužívajú iných a nemusí to byť práve dvojmetrový černoch.

.:.

Anton Pižurný

27.6. 2017 6:45