Založ si blog

Smrť bieleho kohúta

POSLEDNÉ ZAKIKIRÍKANIE

Ten kohút už liezol na nervy každému. Nielen nám, ale aj susedom. Vstával ráno o štvrtej, keď sme všetci ešte sladko spali a odušu falošne kikiríkal ako blázon. Okrem toho bol veľký zlostník a na každého, kto išiel okolo skákal, trepotal krídlami a ďobal na všetky strany. Proste bol to ten taký zlý, šialený kohút. Tak sme sa s Alexandrom, pravoslávnym kňazom rozhodli, že ho znesieme zo sveta. Môj otec bol zverolekár, tak som mu asistoval. Horkoťažko sa nám toho veľkého bieleho kohúta podarilo chytiť do pláteného vreca. Alex povedal, že on je kňaz a že to teda nemôže urobiť.

Podal mi malú hrdzavú sekerku do ruky, namieril som na krk za kohúťou hlavou vo vreci na pníku, ktoré mocne držal Alex a sekol som. Zbytočne. Kohút sa ešte viac rozzúril, lebo sekerka bola tupá a skoro nič sa mu nestalo, len stieklo trocha krvi. Zaťal som zuby a znova som silnejšie sekol. Kohút stále žil. Rúbal som tou tupou hrdzavou sekerkou do kohútieho hrdla a dávno som už oľutoval tento svoj čin. Nakoniec sa mi horkoťažko podarilo oddeliť hlavu od tela. Spadla vedľa pníka a zdalo sa mi, že jej oči predtým, ako sa zatiahli smrteľnou blankou, na mňa žmurkli.

Kohúta sme potom obarili a ošklbali. Alexander sa ho chystal vypitvať. Veľkým nožom mu rozrezal brucho a strčil dnu ruku, že mu vyberie vnútornosti.

A vtedy sa ozval príšerný zvuk, ktorý mi zašiel až do špiku kostí. To, ako Alex svojou veľkou rukou vošiel do jeho útrob, asi vyvolalo aj vzdušný tlak, telo obareného a ošklbaného kohúta bez hlavy sa zachvelo a z dlhého bieleho hrdla sa ozvalo zachrípnuté posledné zakikiríkanie!

Pozreli sme sa na seba a nič sme nepovedali. Na druhý deň ráno som videl čierneho kocúra Figara, ako sa kamsi zakráda s tou kohúťou hlavou…

Neskôr som z neho uvaril polievku, ale sám som z nej nedokázal zjesť ani za lyžicu. A dlhší čas som sa potom pravidelne budieval každé ráno o štvrtej, hoci bolo všade ticho…

.:.
Anton Pižurný

Zatiaľ. ..

27.01.2020

Voly, či?

26.01.2020

Rovnováha pohlaví

25.01.2020

Aby si urobil ženu šťastnou, stačí byť: 1) Priateľom 2) Druhom 3) Milencom 4) Bratom 5) Otcom 6) Učiteľom 7) Vychovávateľom 8) Kuchárom 9) Elektrikárom 10) Vodoinštalatérom 11) Mechanikom 12) Izbovým dizajnérom 13) Style-istom 14) Sexuológom 15) Gynekológom 16) Endokrinológom 17) Psychológom 18) Psychiatrom 19) Terapeutom 20) Výkonným 21) Organizovaný 22) Dobrý otec 23) [...]

tbilisi, gruzínsko, protest

V Tbilisi protestovalo vyše 20 000 ľudí proti zákonu o zahraničnom vplyve

17.04.2024 23:24

Poslanci vládnej strany Gruzínsky sen schválili návrh tohto sporného zákona v prvom čítaní.

Nemecko Rusko špionáž

Prokurátori v Nemecku obvinili bývalého zamestnanca tajnej služby zo špionáže pre Rusko

17.04.2024 23:09

Carsten Linke poprel obvinenia a povedal, že sa snažil naverbovať taktiež obvineného Arthura Ellera ako potencionálny zdroj.

beňa

V Kongu zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS Borisa Beňu

17.04.2024 21:24, aktualizované: 21:54

Slovenská polícia to neeviduje. Beňa bol odsúdený v roku 2021 na trojročný trest s podmienečným odkladom na päť rokov za korupciu a vynášanie informácií.

Andrej Plenkovič

V chorvátskych voľbách zvíťazila strana premiéra Plenkoviča, naznačil exit poll

17.04.2024 19:57

Stredo-pravicová Chorvátska demokratická únia by mohla v 151-člennom parlamente podľa prieskumu obsadiť 58 mandátov.