Založ si blog

Pán zo Sládkovičova

Cesta vlakom máva aj dnes svoje čaro. Komfort cestovania na koľajniciach sa zvýšil, aj keď sa stále ešte občas do dopravy zaradí vozeň,ktorý pripomenie časy minulého storočia, keď sa napríklad návšteva záchoda považovala za riziko na vlastné nebezpečenstvo.

Sedíme si raz takto v príjemnom a čistom poschodovom vagóne z Bratislavy do Nových zámkov. Cesta pekne odsýpala, spolucestujúci mali väčšinou sklonené hlavy nad mobilmi, notebookmi, alebo nad časopismi. Z reproduktorov pravidelne znel hlas operátorky, ktorá oznamovala nasledujúce stanice.

Vo vedľajšom boxe pohodlne rozvalený sedel starší pán, oblečený len v tesilových nohaviciach a v tielku, ktorý s úsmevom pozoroval krajinu a stále si niečo šomral pod nos. Keď sme sa blížili ku Sládkovičovu, pán vstal a zberal sa vystúpiť. Chvíľu postál, akoby o niečom premýšľal. Potom zvučným hlasom spustil na celý vozeň:

– Vážená spoločnosť, ja sa s vami lúčim a prajem vám všetkým príjemnú cestu a dobrý deň!

Vzal svoje dve igelitové tašky a vystupoval. Nedalo mi to a odpovedal som mu tiež pekne nahlas.

– Ďakujeme, aj my vám želáme príjemný deň.

Poobzeral som sa po tvárach spolucestujúcich. Všetci sa usmievali. Niektorí prekvapene, iní pobavene. Pán vystúpil, vlak sa pohol zo stanice a všetci znova sklonili hlavy. O chvíľu sa už znova nikto neusmieval.

.:.
Anton Pižurný

Zatiaľ. ..

27.01.2020

Voly, či?

26.01.2020

Rovnováha pohlaví

25.01.2020

Aby si urobil ženu šťastnou, stačí byť: 1) Priateľom 2) Druhom 3) Milencom 4) Bratom 5) Otcom 6) Učiteľom 7) Vychovávateľom 8) Kuchárom 9) Elektrikárom 10) Vodoinštalatérom 11) Mechanikom 12) Izbovým dizajnérom 13) Style-istom 14) Sexuológom 15) Gynekológom 16) Endokrinológom 17) Psychológom 18) Psychiatrom 19) Terapeutom 20) Výkonným 21) Organizovaný 22) Dobrý otec 23) [...]

SR Prezidentka Čaputová Úradovanie Východ Prešov Návšteva

Čaputová: Z východu som nadšená, rada sa sem vraciam

25.04.2024 21:45

Prezidentka navštívila rusínske divadlo, evanjelické gymnázium, centrum pre obete násilia či národnú kultúrnu pamiatku na Solivare.

SR Bratislava EK Vláda Jourová RTVS MK Stretnutie TK BAX

Jourová rokovala s Ficom i Šimkovičovou: Nikto si neželá, aby Slovensko prišlo o peniaze EÚ, eurokomisia má však otázky

25.04.2024 19:57

EK diskutuje s vládou o zmenách v trestnom práve, ktoré vládna koalícia napriek žiadosti komisie presadila v zrýchlenom režime.

Lukasenkova atletka

Lukašenko prezradil, kedy odíde. Ženu na čele štátu nechce, ale atlétku, ktorá neznáša dúhové farby, by podporil

25.04.2024 19:00

Alexandr Lukašenko tvrdí, že Bielorusom sa žije oveľa lepšie ako pred tromi desaťročiami. Ako vyzerá porovnanie ich finančných pomerov so Slovákmi?