Doba expanduje, doba je moderná a rýchla, je nám čoraz drahšia. Naše prostredie sa dynamicky mení. Z kníhkupectiev sú butiky. Z Mliečnych barov sú McDonaldy.
Pamätám si, keď som ako študent chodieval do Mliečneho baru v Bratislave, neďaleko starého Národného divadla. Bola to naozaj oáza chutí. Najradšej som mával chlieb vo vajíčku s kakaom, šalát z tresky s bulharským, ruské vajce, jahodový koktail. No a tie bryndzové halušky! Za pár korún sa z nich dalo dobre nasýtiť, hoci onedlho bol človek znova hladný. Ak si dobre pamätám, stáli vtedy 3 (slovom tri) koruny československé. Dnes bežne stoja aj 5 euro, čo je okolo 150 korún.
Dosť dobre tomu nerozumiem. Odhliadnuc od toho, že súčasné „bryndzové halušky“ okolo zemiakov len išli, sú len z múky a vody a bryndza na nich je riedená smotanou a všetkým možným, čo sa tak veľmi na ich cene odrazilo?
Sú snáď zo zlata, alebo tak zdražela ľudská práca, energie, či suroviny? Môže mi to niekto vysvetliť?
🙁
(c) Anton Pižurný
4. februára 2017
Celá debata | RSS tejto debaty