Založ si blog

Prvý sprejer v mestečku (1)

Už sme vedeli, že ak chceme byť rockovými hviezdami, musíme si najskôr zaobstarať aparatúru. Obsadenie skupiny sme už mali ako tak poriešené, ja som sa rozhodol pre funkciu speváka, textára a basového gitaristu. Basovka má len štyri struny, tak je na nej ľahšie hrať, – myslel som si. Ma som už dokonca aj dohodnuté, od koho ju kúpim. Starší chalan Juraj, ktorý už hral v kapele predával svoju starú basu. Mala zvláštny, kosoštvorcový tvar, už neviem akej bola značky. Juraj si kúpil novú, Vikomtku, tak toto staré „veslo“ predával za 900 Kčs.

Rozhodli sme sa že si na nástroje a aparatúru zarobíme brigádami. Podarilo sa nám získať počas letných prázdnin mesačnú brigádu v zavlažovaní polí Jednotného roľníckeho družstva. Polia boli za mestečkom, na druhej strane Hrona, smerom na Šalov. Skoro ráno sme museli vstávať, nasadnúť na bicykle a šliapať do práce ktorá spočívala v tom, že sme v pravidelných intervaloch prenášali ľahké rúry vždy o niekoľko metrov ďalej. Kohútiky, ktoré klepotali ako vodný mlyn sme museli pravidelne kontrolovať, lebo sa občas zastavili. Zavlažovali sme vo veľkých kružniciach a bola to celkom fajn robotka. Sídlo sme mali v malom domčeku pri potoku, v ktorom rachotil motor, vysávajúci vodu z potoka do nášho zavlažovacieho systému. Vedúcim nám bol starší ujo, ktorý si rád vypil ale bola s ním sranda. Pracovali tam s nami aj štyria zvláštni chlapi rovnako oblečení. Onedlho sme sa dozvedeli, že sú to väzni, trestanci z neďalekého Veľkého Dvora. Spočiatku sme mali z nich dosť veľký rešpekt. Potom sme sa pozhovárali a povedali nám, že sú zatvorení preto, lebo mali autohaváriu tak sme sa ďalej ani nepýtali.

.:.
Anton Pižurný
BIELA SKRINKA

Zatiaľ. ..

27.01.2020

Voly, či?

26.01.2020

Rovnováha pohlaví

25.01.2020

Aby si urobil ženu šťastnou, stačí byť: 1) Priateľom 2) Druhom 3) Milencom 4) Bratom 5) Otcom 6) Učiteľom 7) Vychovávateľom 8) Kuchárom 9) Elektrikárom 10) Vodoinštalatérom 11) Mechanikom 12) Izbovým dizajnérom 13) Style-istom 14) Sexuológom 15) Gynekológom 16) Endokrinológom 17) Psychológom 18) Psychiatrom 19) Terapeutom 20) Výkonným 21) Organizovaný 22) Dobrý otec 23) [...]

trieda, vyučovanie, učiteľ, stredná škola, užitočná,

Čaputová: Učitelia napĺňajú svoje poslanie napriek ich podmienkam

28.03.2024 15:11

Prezidentka sa pedagógom prihovorila pri príležitosti Dňa učiteľov.

machaj

SNS vyzýva riaditeľa RTVS Machaja, aby sa vyjadril k svojmu majetkovému priznaniu

28.03.2024 15:05

Národniari zároveň oznámili, že sa v tejto súvislosti obrátia na príslušný výbor Národnej rady SR.

žena, nemocnica, lôžko, pacient, tehotná, tehotenstvo, gravidita, pankreas, cukrovka

Fatálne zlyhanie v pražskej nemocnici. Žene urobili potrat pri kontrole, splietli si pacientky

28.03.2024 14:52

V pražskej Fakultnej nemocnici na Bulovke došlo k obrovskému omylu.

Mahmúd Abbás

Palestínska samospráva má novú vládu

28.03.2024 14:51

Jej predsedom bude dlhoročný poradca prezidenta Muhammad Mustafá.