Založ si blog

Whisky !

13. mája 2006 ma osud odprevadil a zavial na šesť týždňov na ostrov za Madagascarom, doprostred Indického oceánu na ostrov La Reunion – z francúzštiny – Stretnutie. Vrátil som sa 4. júla 2006.

…Táňa šoféruje, túlame sa stovkami tunelov, obmývanými tamarinami, – to sú také krásne jemné vodopádiky, ktoré stekajú po úbočiach ostrova. Deň predtým mi Francis práve hovoril, že sa konečne plánuje na zlepšenie dopravy na ostrove (na cesty neustále padali veľké kamene) vybudovanie obrovského mosta za mnoho miliónov eur. Ten most má dostať meno Rue de Tamarine.

V mojej modrej košeli z Madagascaru, rozvláčny a otvorený dokorán od skvelej zamal od Christophera (a ktorého darček si vezieme v aute) vo výbornej nálade na Táninu prosbu idem ešte kúpiť po krásnom dni do poslednej otvorenej benzínky pred hlavným mestom Saint Denis fľašu whisky, kým Táňa čaká na parkovisku.

Odrazu stuhnem: pred benzínkou postáva kopa kukláčov! Nebojím sa však, poviem Bonsuár, prejdem pomedzi nich a smelo strčím hlavu do okienka. Jediné, čo však dokážem povedať, je „Whisky!“.

Krásna mulatka za okienkom sa usmeje, nič sa nepýta a podáva mi najdrahšiu fľašu. Hodím je bankovku (som rád že som to vôbec dokázal), chmatnem po fľaši a odchádzam. Idem koridorom čiernych kukláčov, ktorí dvíhajú palce a kričia so smiechom za mnou: – Whisky, whisky… Mňa by sa v tej chvíli krvi nedozeral. Hehe, keby tí tak vedeli čo máme v aute od Christophera…

Keď prídem na parkovisko k nášmu autu, všimnem si, že za nami parkuje veľčierne pohrebné auto. Na zvláštnom mieste neďaleko mora a pod rozsvietenou benzínovou pumpou.

Prichádzam s nákupom, zrazu sa tak strhnem, až ma zaleje pot! Z ničoho nič pohrebnému autu začala hučať siréna, blikajú všetky svetlá, dokonca začalo poskakovať na kolesách. Opatrne sa zadívam za volant. Nikto v ňom nesedí. Táto scéna mnou tak otriasla , že dosť dlho stojím na parkovisku s fľaškou v ruke a nevládzem sa ani pohnúť.

ňa to vidí a volá na mňa. Smeje sa tomu a dáva si prvý hlt z fľaše rovno za volantom. Vôbec jej nevadí, že bude šoférovať. Pýtam sa jej:
– Videla si to? Čo to je?
– Ále, to je nejaká porucha. Je to len veľmi čudné…

Dnes už viem, čo znamenalo…

.:.

Anton Pižurný

Pán Niktovbode Nula

(úryvok z rukopisu)

foto a.a.

Zatiaľ. ..

27.01.2020

Voly, či?

26.01.2020

Rovnováha pohlaví

25.01.2020

Aby si urobil ženu šťastnou, stačí byť: 1) Priateľom 2) Druhom 3) Milencom 4) Bratom 5) Otcom 6) Učiteľom 7) Vychovávateľom 8) Kuchárom 9) Elektrikárom 10) Vodoinštalatérom 11) Mechanikom 12) Izbovým dizajnérom 13) Style-istom 14) Sexuológom 15) Gynekológom 16) Endokrinológom 17) Psychológom 18) Psychiatrom 19) Terapeutom 20) Výkonným 21) Organizovaný 22) Dobrý otec 23) [...]

SR Bratislava RTVS protestný pochod BAX

Vláda schválila zákon o Slovenskej televízii a rozhlase

24.04.2024 11:25, aktualizované: 11:41

Riaditeľa bude voliť deväťčlenná rada so štyrmi nominantmi Ministerstva kultúry.

Drienovec, výrub stromov

Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť

24.04.2024 11:07

Vyplýva to z novely zákona o ochrane prírody a krajiny, ktorý schválila vláda.

Peter Kmec, Ide o pravdu

Kmec v Ide o pravdu: Denne hovoríme s Bruselom o otvorených témach. Plán obnovy nazývam 'zle zapnutá košeľa'

24.04.2024 11:00

Bol som otvoreným kritikom prípravy Plánu obnovy, po jeho dôkladnej analýze vidíme, že viaceré ciele nie sú realizovateľné, hovorí Peter Kmec.

nehoda, auto

Vodička v Prievidzi narazila ráno do oporného múru. Nafúkala viac než tri promile

24.04.2024 10:52

O treste pre ženu rozhodne Okresný súd v Prievidzi.