Založ si blog

Napísané zostáva. . .

Prileteli lastovičky. Nebola len jedna, leto sa teda môže začať. Ja hlupák som si však včera namiesto oddávaniu sa lastovičiemu cvrkotu neuvážene zapol TV a sledoval som debatné krúžky našich vrcholových politikov. Páči sa mi, že oni, ako aj tiež moderátori, to nazývajú: „Poďme sa baviť na tému…“, lebo pre nich je to asi naozaj iba zábava.

Ale našinec možno po zhliadnutí a vypočutí týchto najlepších mužov národa konečne pochopil, že nie sú populistické a štandardné strany. Populisti sú predsa všetci politici.

V živote je zákerné to, že ak umrú všetci, s ktorými človek prežíval udalosti a deje minulosti, potom si môže začať písať vlastnú minulosť, na ktorú ale už nemá svedkov. Dejiny píšu víťazi. A čo je napísané, to zostáva (Litera scripta manet).

Mnohí sa často boja toho, čo vôbec nepoznajú. Niekto to nazýva homofóbia. Ako sa však dá nazvať vlastnosť, keď mnohí kritizujú to, čomu vôbec nerozumejú?

Našinec je z toho všetkého potom taký zblbnutý a znechutený, že je ľahkou korisťou pre manipulátorov s hrdým menom „politik“. V najhoršom prípade to môže vyústiť až do depresie jednotlivca, potom si však mädlia ruky aj doktori, terapeuti a lekárnici. Najlepšie antidepresívum je však nebrať nič. Vážne.

Politici si tiež s obľubou dokazujú svoju vinu a nevinu. Otázkou v našich zemepisných šírkach je však to, či dokážu trpieť aj vinní. Lebo nevinní, tí trpia vždy.

Hovorí sa, že keď sa chce, všetko sa dá. U nás je to už skôr tak, že keď sa dá, tak sa chce všetko. A že v najlepšom netreba trestať.

Ak si lastovičky postavia pod našou strechou hniezdo, znamená to, že prinesú tomu domu šťastie. Obávam sa, že u niektorých ostanú len obkakané prahy. A aj lastovičky sa premenia na kastovičky.

Ach veru, mal som rašej počúvať ich cvrkot a a nemal som zapínať tú TV…

.:.

Anton Pižurný

29. mája 2017

Zatiaľ. ..

27.01.2020

Voly, či?

26.01.2020

Rovnováha pohlaví

25.01.2020

Aby si urobil ženu šťastnou, stačí byť: 1) Priateľom 2) Druhom 3) Milencom 4) Bratom 5) Otcom 6) Učiteľom 7) Vychovávateľom 8) Kuchárom 9) Elektrikárom 10) Vodoinštalatérom 11) Mechanikom 12) Izbovým dizajnérom 13) Style-istom 14) Sexuológom 15) Gynekológom 16) Endokrinológom 17) Psychológom 18) Psychiatrom 19) Terapeutom 20) Výkonným 21) Organizovaný 22) Dobrý otec 23) [...]

forró, fico, galanta

Člen predsedníctva Aliancie: Pellegriniho podporil len Forró, nie celá strana. Inak sa to čítať nedá

29.03.2024 12:00

Szabolcs Mózes pre Pravdu uviedol, že ich rozhodnutie Krisztiána Forróa zaskočilo.

Jaroslav Naď

Naď: Najväčšou výzvou pre NATO bude odolať dezinformačným útokom

29.03.2024 11:47

Podľahnutie premysleným kampaniam, na ktoré je podľa štatistík Slovensko náchylné, môže podľa Naďa oslabiť celkovú dôveru v NATO a Alianciu samotnú.

mimoriadne1, mim1, zemetrasenie, seizmograf

Juhozápad Grécka zasiahlo pomerne silné zemetrasenie

29.03.2024 11:04

Otrasy bolo cítiť aj na Kréte a v Aténach.

Poľsko, NATO

Odborníci: Jednostranným vyslaním vojakov sa nestane celé NATO účastníkom vojny

29.03.2024 10:25

Na zatiaľ nepublikovanú správu nemeckých odborníkov sa odvoláva agentúra DPA.