Založ si blog

Kamuflovaný strach

..Toto co my vsetci predvadzame, nie je v skutocnosti boj proti zlu a vy to predsa velmi dobre viete…. je to na dlhu debatu, ale ani terajsia opozicia, ani protesty tento boj strnganim klucov, analyzovanim v novinach, diskutovanim krizom-krazom po svete medii nevyhraju. My sme ten nas strach a zbabelost v mene nasej holubicej povahy zakamuflovali a predstierame na namestiach, v novinach atd ,,,ako velmi bojujeme proti rehotajucemu sa bezpraviu v nasej krajine. V skutocnosti si ani len nedokazeme pripustit, ze by sme mali byt tvrdi, razantni, mozno ultimativni…. a ze by sme sa mali raz a navzdy konecne vysporiadat s hlavnymi protagonistami, ktori tento zotroceny a orabovany stat zradili a podviedli.

Mozno su to tvrde slova, ale ak sa chceme usilovat hlasit k hodnotam zapadnej vyspelej civilizacie, musime si uvedomit, ze prave ona si tento status a tvrdy boj proti nespravodlivosti a neslobode vybojovala a to doslova a do pismena. Preto su ludia povedzme v Nemecku, Francuzsku alebo Anglicku sebavedomi, odvazni a v klucovych otazkach demokracie jednotnejsi ako sme my. Preto maju zapadni politici v sebe viac pokory, a svoj mandat beru ako sluzbu, nekradnu a ludia maju primerane platy na dostojny zivot a slusnu starobu na urovni. Ja som zil dlhe roky na zapade a neviem si ani len predstavit, ako tvrdo by sa napriklad vo Francuzsku ludia vysporiadali s takou zlocineckou skupinou, aku dnes predstavuje vladna koalicia, ako by vobec dokazali tolerovat viac ako 10 rokov absolutneho bezpravia vo vlastnej krajine s platom 300-500 eur na mesiac….nastastie toto sa uz u nich stat nemoze, kedze ti, ktori tak kedysi cinili, dostali co si zasluzili a ich terajsi nastupci si uz musia davat sakra pozor, aby neskoncili ako oni….

Preto ja tieto schodze parlamentu u nas vnimam ako len az prilis dobre zaplateny cirkus a vysmech vsetkym ludom tejto krajiny a som presvedceny, ze ked nie nase generacie, tak urcite nase deti sa vysporiadaju s neobolsevizmom a 40 rocnym virusom socializmu, ktory u nas zanechal ovela hlbsiu brazdu, ako sme si mysleli. A pri studovani nasej zvratenej a pomylenej doby, sa budu len nechapavo pytat svojich ucitelov asi takto: „“To naozaj strngali na tych uliciach nasi pra-prarodicia klucami v nadeji, ze porazia zlo? To predsa nemohli byt taki smiesni, jedine ze by to cele iba predstierali, vsak pani ucitelka…..?

.:.
(c) Štefan Kadlinský (FB)

Zatiaľ. ..

27.01.2020

Voly, či?

26.01.2020

Rovnováha pohlaví

25.01.2020

Aby si urobil ženu šťastnou, stačí byť: 1) Priateľom 2) Druhom 3) Milencom 4) Bratom 5) Otcom 6) Učiteľom 7) Vychovávateľom 8) Kuchárom 9) Elektrikárom 10) Vodoinštalatérom 11) Mechanikom 12) Izbovým dizajnérom 13) Style-istom 14) Sexuológom 15) Gynekológom 16) Endokrinológom 17) Psychológom 18) Psychiatrom 19) Terapeutom 20) Výkonným 21) Organizovaný 22) Dobrý otec 23) [...]

hlasovací preukaz

Hlasovací preukaz na prvé kolo volieb sa dá osobne vybaviť do piatka

19.03.2024 10:30

Vybaviť preukaz môže za voliča aj ním splnomocnená osoba.

Vladimir Putin, Moskva, Rusko

Útok na Volkova bol mrazivo účinný. Dokazuje návrat ruskej špionáže do studenej vojny

19.03.2024 10:25

Rusi do každej vojny vstúpili v zlom stave, potom ale postupne, vďaka vysokému počtu ľudí a nulovému rešpektu k ich strate, sa dostali do formy.

Jaroslav Haščák

V kauze Gorila opäť obvinili Haščáka a ďalšie osoby

19.03.2024 09:36, aktualizované: 09:57

Ide o trestné činy založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny či korupčné trestné činy.

Kurimany, zrútený most

Nemeckú statičku Sabine H. uznal súd za nevinnú v kauze spadnutého mosta na Spiši

19.03.2024 09:24

Tragédia si v novembri 2011 vyžiadala štyri ľudské obete a ďalších zranených.