Založ si blog

Jazierko menom Láska

O CHROMOM KÁČATKU
(Jazierko menom Láska)

Na jednom dvore žila kačka, ktorá vysedela šesť malých káčatiek. Boli žltučké ako Slniečko. Spočiatku sa len tmolili okolo mamky. Jedno z nich, to najmenšie, malo však jednu nôžku kratšiu. Spočiatku mu to nevadilo. Ale potom všade zaostávalo, mamka so súrodencami museli na neho stále čakať.

Jedného dńa zbadalo v plote dieru a rozhodlo sa, že sa pozrie, čo je za ním. Vyšlo na lúku, kde bolo veľa kvetov a lietali tam celé strapce motýľov. Káčatko udivene hľadelo na ten nový svet a krivkalo celou lúkou, až sa dostalo k jazierku. Slnko sa v ňom oslepujúco odrážalo, vetrík zametal jeho hladinu.

Káčatku prišlo ľúto, že nie je ako ostatné káčatká, že celý svet je krásny, len ono musí takto nepekne krivkať. Všetko sa mu zdalo nespravodlivé. V slzách sa naklonilo nad hladinu, chcelo sa lepšie pozrieť, čo je pod hladinou. A vtedy sa pošmyklo a spadlo do vody! Rýchlo trepotalo malými krídelkami a hrabalo nôžkami. Odrazu pocítilo, že pláva na hladine, vetrík ho ovieva a Slniečko ho hladí po hlávke. Opájalo sa krásnymi pocitmi, pokojne plávalo a už sa necítilo tak smutne.

Mamka kačka zbadala, že jedno z jej detí chýba. Vybrala sa ho teda hľadať. Jej päť detí sa pekne zoradilo za ňou a cupkali lúkou. Prišli až ku jazierku. Vtom na ňom zbadali ich chromú sestričku, ako veselo a pyšne pláva. Kačka pribehla s káčatkami ku brehu, vkĺzla do jazierka a plávala za kačičkou. Stretli sa, mamka kačka oboplávala káčatko. To priplávalo za jej chvost a potom sa pomaly blížili ku brehu. Keď to uvideli ostatné káčatká, poskákali tiež do vody.

Plávali pekne po hladine jazierka v rade za sebou. Najprv mama kačka, potom chromé káčatko a za ňou jej päť súrodencov. Deň bol krásny, kačacia rodinka sa dlho čľapotala a motýle sa trepotali nad nimi.

To jazierko sa volá Láska…

<3

(c) anton a. pižurný
foto a.a.

Zatiaľ. ..

27.01.2020

Voly, či?

26.01.2020

Rovnováha pohlaví

25.01.2020

Aby si urobil ženu šťastnou, stačí byť: 1) Priateľom 2) Druhom 3) Milencom 4) Bratom 5) Otcom 6) Učiteľom 7) Vychovávateľom 8) Kuchárom 9) Elektrikárom 10) Vodoinštalatérom 11) Mechanikom 12) Izbovým dizajnérom 13) Style-istom 14) Sexuológom 15) Gynekológom 16) Endokrinológom 17) Psychológom 18) Psychiatrom 19) Terapeutom 20) Výkonným 21) Organizovaný 22) Dobrý otec 23) [...]

charkov, veža, televízna

List z Charkova: Úder na televíznu veže bolí. Ale nezlomí

23.04.2024 10:00

Vidieť ste ju mohli takmer odkiaľkoľvek v meste, bola najvyššou stavbou Charkova. Pripomínala raketu, ktorá každú chvíľu vzlietne do vesmíru.

povina, krízový štáb

V okrese Kysucké N. Mesto vyhlásili mimoriadnu situáciu pre medvede

23.04.2024 09:56

Rozhodol o tom krízový štáb, ktorý zvolali pre nedeľňajší útok medvedice na 34-ročného muža v Chránenej krajinnej oblasti Kysuce.

Gorazdova 27, bratislava, vila, Danko

Nielen prezidentská vila chátra. Štát odkúpil miliónové nehnuteľnosti aj pre šéfa parlamentu, nikto v nich však nebýva

23.04.2024 09:00

Žiaden šéf Národnej rady SR sa do nej totiž nenasťahoval, ani len v jej priestoroch neprijal žiadnu oficiálnu návštevu.

deviataci, Banská Bystrica, protidrogový vlak

Špeciálny vlak ukazuje, čo spôsobujú tvrdé drogy. Autor projektu Revolution train vychádza z vlastnej skúsenosti

23.04.2024 09:00

Na nebezpečenstvo drog upozorňuje v týchto dňoch slovenských deviatakov špeciálny vlak Revolution train, v ktorom sa o príčinách, vývoji a dôsledkoch závislosti dozvedajú zážitkovou formou.